'Neymar bereikt definitief akkoord met PSG en ontsnapt aan gekte in Parijs'

'Neymar bereikt definitief akkoord met PSG en ontsnapt aan gekte in Parijs'

02-08-2017 21:38
25

Neymar heeft een akkoord bereikt met Paris Saint-Germain over een vijfjarig contract. Dat melden media in Frankrijk en Spanje woensdagavond. Hij wordt opvallend genoeg niet medisch gekeurd in Parijs.

Dat gebeurt in het Portugese Porto, waar Neymar (25) en de medische staf van PSG enigszins kunnen ontsnappen aan de massale aandacht voor de megatransfer. Landgenoot Maxwell wachtte hem namens PSG op. Neymar, wiens aanstaande vertrek woensdag werd bevestigd door FC Barcelona, wordt donderdag in Parijs verwacht.

De transfer wordt waarschijnlijk binnen twee dagen officieel gemaakt door PSG. Met de megatransfer is zeker 500 miljoen euro gemoeid, inclusief salarissen, bonussen en een ontsnappingsclausule van 222 miljoen euro. Neymar gaat dertig miljoen euro netto per jaar verdienen.

Met zijn vlucht naar Porto heeft Neymar er een hoop vlieguren opzitten. Hij ging vorige week met Barça mee op trainingskamp in de Verenigde Staten, waar hij een bezoekje bracht aan Houston, Los Angeles en Miami. Vanaf daar pakte hij het vliegtuig naar Azië voor promotionele activiteiten en woensdagochtend dook hij op in Barcelona.