'Mensen vragen zich af waarom ik niet voor Ajax, Feyenoord of PSV ben gaan spelen'

'Mensen vragen zich af waarom ik niet voor Ajax, Feyenoord of PSV ben gaan spelen'

04-08-2017 07:46
15

Rick van Drongelen mag zich sinds donderdag officieel speler van Hamburger SV noemen. De Duitse club legde de verdediger, die overkomt van Sparta, voor vijf seizoenen vast. Serieuze concurrentie had HSV niet.

Dat laat Van Drongelen zelf weten aan het Algemeen Dagblad. De achttienjarige verdediger werd de afgelopen weken wel gelinkt aan een stap naar de Nederlandse top. "Ik las dat mensen zich afvroegen waarom ik niet voor een Ajax, Feyenoord of PSV ben gaan spelen. Dat is simpel: dan moet die mogelijkheid er wel zijn. Die was er niet", vertelt hij aan het AD.

Van Drongelen speelde zich in een oefenwedstrijd tussen Sparta en HSV definitief in de Duitse kijker. "Mijn zaakwaarnemer (Patrick Poldervaart, red.)) kent de club goed. Ze volgen me al een jaar. Tijdens ons trainingskamp speelden we met Sparta tegen HSV en sprak ik met de trainer. Dat was een goed gesprek. HSV speelt al een paar jaar lang tegen degradatie, maar op basis van enkel de tweede seizoenshelft van vorig seizoen werden ze zevende. De trainer gaf aan dat de rust weer wat terug is gekeerd."