'FC Porto laat vraagprijs met vier miljoen zakken en zwaait Martins Indi uit'

'FC Porto laat vraagprijs met vier miljoen zakken en zwaait Martins Indi uit'

07-08-2017 07:32
9

Bruno Martins Indi heeft FC Porto definitief ingeruild voor Stoke City. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. De Oranje-international werd afgelopen seizoen al uitgeleend aan The Potters.

Dat Martins Indi terugkeert bij Stoke, komt als een verrassing. Afgelopen week werd er nog gemeld dat de club het niet eens kon worden met FC Porto over een transfer en daarom afzag van Martins Indi. Met Chelsea-huurling Kurt Zouma werd er zelfs al een alternatief in huis gehaald. Inmiddels zijn beide partijen toch nader tot elkaar gekomen. De Portugezen wilden eigenlijk twaalf miljoen euro ontvangen, maar zouden uiteindelijk genoegen hebben genomen met een vergoeding van acht miljoen euro.

Martins Indi verdiende tijdens het WK van 2014 een transfer van Feyenoord naar FC Porto, dat bijna acht miljoen voor hem over had. De linksbenige verdediger wist in de havenstad echter niet uit te groeien tot een vaste basisspeler. Dat lukte hem wel bij Stoke City, waar hij het afgelopen seizoen op huurbasis speelde. Het contract van Martins Indi bij FC Porto liep nog een jaar door.