'PSV-deal stapje dichterbij: Braziliaan mag weg zodra transfer rond is'

'PSV-deal stapje dichterbij: Braziliaan mag weg zodra transfer rond is'

08-08-2017 09:54
39

De komst van Douglas Santos naar PSV kan in een stroomversnelling raken, nu zijn werkgever Hamburger SV druk bezig is met de komst van Konstantinos Stafylidis. Dat melden Duitse media dinsdag. PSV ziet in Santos een geschikte opvolger voor Jetro Willems. 

De 23-jarige Santos ligt tot medio 2021 vast bij HSV. Afgelopen seizoen kon de dynamische back geen vaste basisplaats afdwingen bij de Bundesliga-club. Hamburg is nu bereid om mee te werken aan een verkoop op een verhuur. Stafylidis (FC Augsburg) is de beoogde vervanger van Santos.

PSV ziet Santos op zijn beurt als een ideale versterking voor de achterhoede. Na de verkoop van Willems aan Eintracht Frankfurt is de linksbackpositie (te) dun bezet. Joshua Brenet en Kenneth Paal - eigenlijk een middenvelder - zijn op dit moment de enige opties voor trainer Phillip Cocu. 

Het is onduidelijk of PSV Santos kan huren óf een miljoenenbedrag op tafel dient te leggen voor de Zuid-Amerikaan. Santos heeft een prijskaartje van zo'n zes miljoen euro, schreven Duitse media vorige week. 

Lees ook: 'Roerige transferweken bij PSV: De Jong en Zoet vertrekken, twee aanwinsten'