Lille vraagt om annulering emotionele gele kaart El Ghazi: 'Sterk en oprecht'

Lille vraagt om annulering emotionele gele kaart El Ghazi: 'Sterk en oprecht'

08-08-2017 19:52
37

De gele kaart die Anwar El Ghazi zondag kreeg in de competitiewedstrijd tegen FC Nantes moet ingetrokken worden. Dat vindt OSC Lille. De Franse werkgever van El Ghazi heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de Franse voetbalbond (LFP).

El Ghazi maakte de derde treffer in het gewonnen competitieduel met Nantes (3-0) en trok vervolgens zijn wedstrijdtenue uit om daaronder een shirt met de tekst 'Nouri 34' te tonen. Daarmee betuigde hij zijn steun aan Abdelhak Nouri, die met ernstige en blijvende hersenschade in het AMC ligt.

'Het was een sterk en oprecht gebaar, waar Lille volledig achter staat', luidt het statement van Lille op de clubsite. 'Net als El Ghazi wil de club Nouri, zijn familieleden en Ajax steunen in de moeilijke tijden die ze doormaken.'

Lille wil dat de gele kaart die El Ghazi kreeg na zijn actie wordt geannuleerd door de Franse voetbalbond. 'Gezien de dramatische omstandigheden die de actie van El Ghazi rechtvaardigen, heeft Lille bij hoge uitzondering gevraagd de gele kaart van El Ghazi in te trekken.' De voetbalbond heeft nog niet gereageerd.