Breaking news

De Telegraaf: Ajax wil Blind belonen, nieuw contract voor routinier ligt klaar

if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 970) { postscribe('#ads_50', ''); }
Groot nieuws uit Colombia: Ajax koopt nieuwe rechtsback voor 3,65 miljoen

Groot nieuws uit Colombia: Ajax koopt nieuwe rechtsback voor 3,65 miljoen

Gepubliceerd: dinsdag 8 augustus 2017 om 23:36di 08-08-2017 om 23:36

Groot nieuws uit Colombia: Deportivo Cali meldt dinsdagavond dat Luis Manuel Orejuela (21) is verkocht aan Ajax. De Amsterdammers betalen 3,65 miljoen euro.

Ajax bracht nog niets officieel naar buiten, maar Deportivo Cali draait er niet omheen: Orejuela maakt de overstap naar Nederland. De Colombiaanse club schrijft dat Ajax 3,6 miljoen euro betaalt voor honderd procent van de transferrechten. Orejuela stond al langer op de lijst van directeur spelersbeleid Marc Overmars.

De rechtsback, die ook als linksback kan spelen, reist deze week af naar Amsterdam voor een medische keuring. Als dat geen onverwachte problemen oplevert, zet hij zijn handtekening een vijfjarig contract. Orejuela moet met aanvoerder Joël Veltman concurreren om een basisplaats in de ploeg van trainer Marcel Keizer.

De rechtsbackpositie bij Ajax was onderbezet na het vertrek van Kenny Tete naar Olympique Lyon. Het lijkt erop dat Deyovaisio Zeefuik (Jong Ajax) en Navajo Bakboord (O19) te licht zijn bevonden door Keizer om als stand-in van Veltman het nieuwe seizoen in te gaan. Orejuela werd eerder in verband gebracht met PSV.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws