'De mooiste gele kaart in mijn hele carrière, deze was voor Nouri'

'De mooiste gele kaart in mijn hele carrière, deze was voor Nouri'

09-08-2017 21:06
74

Anwar El Ghazi heeft woensdagavond tekst en uitleg gegeven over zijn gebaar richting Abdelhak Nouri. Na zijn doelpunt voor OSC Lille trok hij zijn wedstrijdtenue uit en toonde daaronder een shirt met 'Nouri 34'. Hij werd daarvoor met een gele kaart bestraft.

'Er is veel gezegd en geschreven over mijn gele kaart. Het enige wat ik hierover wil zeggen is dat ik dit heb gedaan voor Nouri en iedereen die dicht bij hem staat. Ik wist wat de consequenties waren en zal mijn gele kaart accepteren, of hij nou wordt geschrapt of niet', laat El Ghazi weten via Twitter.

De oud-Ajacied is blij dat hij zijn steun heeft kunnen betuigen aan Nouri, die met ernstige en blijvende hersenschade in het AMC ligt. 'Mijn gebaar was duidelijk', aldus El Ghazi. 'Uiteindelijk is dit de mooiste gele kaart in mijn hele voetbalcarrière.'

Lille maakt dinsdagavond al een statement over de gele kaart die El Ghazi kreeg. 'Gezien de dramatische omstandigheden die de actie van El Ghazi rechtvaardigen, heeft Lille bij hoge uitzondering gevraagd de gele kaart van El Ghazi in te trekken.' De Franse voetbalbond heeft nog niet gereageerd.