'Barcelona trekt alle registers open en legt 140 miljoen euro op tafel'

'Barcelona trekt alle registers open en legt 140 miljoen euro op tafel'

11-08-2017 12:40
44

FC Barcelona heeft de strijd om Borussia Dortmund-aanvaller Ousmane Dembélé nog lang niet opgegeven. Het Spaanse AS meldt dat de Catalanen een bod van liefst 140 miljoen euro gaan doen op de Franse aanvaller. De aanvankelijke transfersom bedraagt 110 miljoen euro en de overige dertig miljoen worden betaald in bonussen.

Donderdag meldde de club van trainer Peter Bosz nog dat het een bod vanuit Barcelona had geweigerd. Volgens Franse media bedroeg dit 120 miljoen euro. Dembélé zelf had erop gerekend dat er snel een akkoord zou zijn tussen beide partijen: hij ontbrak bij de training van Dortmund en was al naar Parijs afgereisd om de transfer af te ronden.

Mogelijk wil Barcelona de deal snel afronden, omdat het de hete adem van rivaal Real Madrid in de nek voelt. Mundo Deportivo bericht dat Real overweegt om zich eveneens in de strijd om Dembélé te mengen.

De Catalanen proberen tot nu toe zonder succes om een vervanger voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar te halen. Niet alleen Borussia Dortmund verlangt de hoofdprijs, ook Liverpool wil geen zaken doen met Barça. Liverpool heeft via een offcieel statement laten weten dat het sterspeler Philippe Coutinho niet wil verkopen, ondanks een bod van honderd miljoen vanuit Barcelona.