De vragen blijven komen, maar ik speel nog steeds voor Groningen

"De vragen blijven komen, maar ik speel nog steeds voor Groningen"

14-08-2017 16:06
14

Blijft-ie wel of niet bij FC Groningen? Mimoun Mahi krijgt de vraag bijna dagelijks voor zijn kiezen. Vooralsnog is het stil rond de aanvaller, die zondag twee keer trefzeker was in de derby tegen sc Heerenveen (3-3). 

"De vragen blijven komen, maar ik speel nog steeds voor Groningen. Als er wat gebeurt, hoor ik het wel van mijn zaakwaarnemer", aldus Mahi in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Als er geen mooie club komt, ben ik hier net zo gelukkig. Dat heb ik ook wel laten zien, lijkt me."

Afgelopen seizoen was Mahi (23) zeventien keer trefzeker. Dit jaar wil de oud-speler van Sparta opnieuw veel scoren namens Groningen. Twee goals tegen aartsrivaal Heerenveen is een goed begin. "Ik wilde dolgraag iets teruggeven aan de fans. Onze supporters hebben veel gevoel bij deze derby. En geloof mij als ik zeg dat de spelers dat ook zo ervaren", legt hij uit.

"Misschien zag dat er in de eerste helft niet altijd zo uit, maar we zijn nog een beetje zoekende. Dat is ook niet zo gek, omdat dit pas onze eerste wedstrijd in de huidige samenstelling was. Toen het publiek er eenmaal achter ging staan, zag je dat het iets extra’s bij ons bracht. Die steun hebben we zeker in deze fase hard nodig."

In januari werd Mahi gelinkt aan een transfer naar Engeland. Groningen bleek toen niet bereid om de aanvaller te laten gaan.