Update: PEC-speler verkast naar Australië: 'We geven hem de ruimte'

Update: PEC-speler verkast naar Australië: 'We geven hem de ruimte'

14-08-2017 17:15
11

Witte rook op komst bij PEC Zwolle. Technisch directeur Gerard Nijkamp bevestigt dat verdediger Bart Schenkeveld de overstap gaat maken naar Melbourne City. Nicolás Freire moet zijn opvolger worden in de selectie van trainer John van 't Schip. 

De onderhandelingen met het Australische Melbourne City over Schenkeveld zijn dusdanig vergevorderd, dat PEC waarschijnlijk maandag al het vertrek van de verdediger wereldkundig maakt. De Eredivisie-club ontvangt géén transfersom voor Schenkeveld, meldt Nijkamp voor de camera van PEC TV. "Maar er komt wel een salaris vrij. Met dat salaris kunnen wij, zoals het er nu naar uitziet, Nicolas Freire naar PEC halen."

Freire kan ingelijfd worden dankzij Manchester City. "We zijn een constructie met City aangegaan. Zij hebben de speler aangekocht en ze verhuren hem voor twee jaar aan ons." Freire is een 23-jarige verdediger die tot voor kort onder contract stond bij Argentinos Juniors.  

Update 17.15: PEC bevestigt inmiddels via de officiële kanalen dat Schenkeveld naar Melbourne City verkast. "Bart heeft zich de afgelopen twee seizoenen zeer verdienstelijk opgesteld voor de club. Hij schikte zich in zijn rol en stond paraat zodra er een beroep op hem werd gedaan. Wij geven Bart nu de ruimte om zijn carrière in Australië van een nieuwe impuls te voorzien", aldus Nijkamp. 

Lees ook: Talentenhandel als businessmodel: ook Nederland profiteert van koopziek Man City