Waterreus staat nog altijd achter gewraakte column: 'Dat was om te huilen'

Waterreus staat nog altijd achter gewraakte column: 'Dat was om te huilen'

14-08-2017 18:55
48

Ronald Waterreus kreeg twee weken geleden half Nederland over zich heen, omdat hij in een column in Voetbal International schreef dat Oranje-vrouwen 'geen topsport bedrijven'. De voormalig doelman staat nog altijd achter zijn woorden, zo bleek zondagavond bij Ziggo Sport. 

In talkshow Rondo werd Waterreus gevraagd naar zijn commentaar op de Oranje-dames, die begin augustus Europees kampioen werden. "Die column ging over het EK. Niet over het Oranje-team. Als collega-analist Ronald de Boer vorig jaar iets mag zeggen over het gewicht van Genero Zeefuik, omdat hij er als topsporter zo niet uit mag zien... Dan krijgt hij van alle kanten applaus. Nou, ik kijk naar het dames-EK en ik zie heel veel vrouwen waarvan ik denk: dit is nog geen topsport. Met de nadruk op nóg geen topsport."

"Op de dag van mijn column verscheen in het Algemeen Dagblad een artikel over het niveau van de keepsters op het EK. Dat niveau was om te huilen. Daar moeten we reëel in zijn. Je las ook reacties vanuit het vrouwenvoetbal, zelfs van keeperstrainers, die aangeven waarom dat is. Omdat de ontwikkeling gewoon achterloopt. Ik wil er graag over discussiëren, maar dan wel serieus. Ik zeg: het is nog geen topsport, en dat is alles wat ik aangaf", besluit Waterreus. 

Lees ook: Waterreus over Oranjevrouwen: 'Het laatste wat die meiden bedrijven is topsport'