Geruchten vanuit Brazilië: Eindelijk goedkeuring voor langverwachte Ajax-transfer

Geruchten vanuit Brazilië: Eindelijk goedkeuring voor langverwachte Ajax-transfer

15-08-2017 07:49
42

Het heeft er alle schijn van dat Ajax binnenkort kan beschikken over een Braziliaans talent. Volgens berichten vanuit Brazilië is de achttienjarige aanvaller Danilo Pereira da Silva, momenteel nog actief voor Santos, binnenkort speelgerechtigd en kan hij aansluiten bij Ajax O19.

De komst van Danilo hing al enige tijd in de lucht. Een maand geleden berichtte De Telegraaf dat de aanvaller al een vijfjarig contract had getekend in Amsterdam en dat hij sindsdien in Brazilië verbleef om het papierwerk in orde te maken. Dit lijkt inmiddels gebeurd te zijn, getuige het bericht van Sky Sports dat Danilo inmiddels is vrijgegeven.

Hiermee zou Danilo de zesde aanwinst van Ajax van deze zomer zijn. Eerder al kwamen Klaas-Jan Huntelaar, Benjamin van Leer, Kostas Lamprou, Luis Orejuela en Dennis Johnsen naar Amsterdam. Ajax was ook lange tijd bezig met een andere Braziliaanse aanvaller, maar de komst van droomversterking Richarlison ketste op het laatste moment af. Het Engelse Watford is met de vleugelaanvaller aan de haal gegaan.