Update: 'Officieel bod op Hoedt binnen: bedrag voldoet aan Lazio-vraagprijs'

Update: 'Officieel bod op Hoedt binnen: bedrag voldoet aan Lazio-vraagprijs'

16-08-2017 14:06
27

Wesley Hoedt staat voor een opmerkelijke transfer naar de Premier League. Southampton is er zo goed als uit met SS Lazio over een transfersom van zeventien miljoen euro voor de Nederlandse verdediger, melden diverse Italiaanse media.

Zowel de lokale krant Il Messaggero als Calciomercato beroept zich op bronnen rond de Italiaanse club. Daarmee lijkt Southampton opnieuw een mogelijke vervanger voor Virgil van Dijk te halen, nadat eerder al Jan Bednarek werd aangetrokken. Van Dijk heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar een topclub, maar The Saints spelen het spel hard.

Met het aantrekken van Hoedt lijkt een transfer van Van Dijk echter weer een stukje dichterbij. Hoedt ontpopte zich de laatste jaren tot een vaste waarde in het hart van de defensie van SS Lazio samen met Stefan de Vrij, die ook aan een transfer wordt gelinkt. Hij heeft nog een contract tot medio 2019 in Rome.

De geboren Alkmaarder bleef zondag in het duel met Juventus om de Super Cup negentig minuten op de bank. Lazio won verrassend met 3-2 van de Italiaanse kampioen.

Update 16/8 14.07: Southampton heeft dinsdagavond een officieel bod uitgebracht op Wesley Hoedt bij Lazio. Dat meldt de doorgaans betrouwbare Gianliuca di Marzio. Het bod van 17 miljoen euro is nog niet geaccepteerd, maar voldoet wel aan de vraagprijs die Lazio bij de zaakwaarnemer van Hoedt had neergelegd.