Twente haalt ontslagen eSporter PSV: We weten we als geen ander hoe dat is

Twente haalt ontslagen eSporter PSV: "We weten we als geen ander hoe dat is"

15-08-2017 12:12
29

De bij PSV weggestuurde eSporter Tony Kok gaat toch aan de slag in de Eredivisie. FC Twente heeft hem samen met twee andere FIFA-spelers gecontracteerd.

Naast Kok en de vorig jaar aangestelde Jaimy van den Boogaard gaat Twente in zee met Emre Benli en Laura van Eijk. "Alles zit erin: talent, kwaliteit, ervaring, karakter. Emre is een talent en heeft vorig jaar ons FIFA selectietoernooi gewonnen, Jaimy heeft een seizoen E-divisie ervaring, Laura is de eerste vrouwelijke eSporter van Nederland en Tony is als topspeler onze aanvoerder", verklaart hoofd marketing Tom Schreurs op de clubsite.

De komst van Kok is omstreden, omdat hij onlangs binnen twee dagen werd ontslagen door PSV vanwege een aantal grove tweets. Schreurs: "Dat was jaren geleden en daar hebben we met Tony over gesproken. Hij heeft een bewezen staat van dienst, is 'transfervrij' en krijgt een (nieuwe) kans. Bij FC Twente weten we als geen ander hoe dat is. In die zin zijn er tal van parallellen te trekken tussen eSports en het 'echte' voetbal."

Blijf ook op de hoogte over alles rondom FIFA eSports via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports.