Bosz verwelkomt Bolt op training; Championship-club biedt legende al stage aan

Bosz verwelkomt Bolt op training; Championship-club biedt legende al stage aan

Gepubliceerd: dinsdag 15 augustus 2017 om 19:45di 15-08-2017 om 19:45

Voor atletieklegende Usain Bolt lonkt mogelijk een nieuwe carrière in het profvoetbal. Burton Albion ziet een stageperiode van de dertigjarige Jamaicaan wel zitten, vertelt voorzitter Ben Robinson van de Championship-club.

Bolt zette afgelopen weekend tijdens het WK een punt achter zijn atletiekcarrière, maar hoeft dus niet lang stil te zitten. "Ik weet zeker dat hij welkom is voor een stage. Hij is op zijn minst razendsnel!", laat Robinson weten aan The Sun. "Hij heeft geweldige dingen gedaan voor de atletiek. Als hij dezelfde toewijding toont voor het voetbal, wie weet wat er dan kan gebeuren."

Robinson benadrukt echter dat de eisen hoog zijn in het Championship. "Het is duidelijk dat hij wel een bepaald talent moet hebben." Burton lijkt echter in de rij te moeten aansluiten. Via een connectie met sponsor Puma gaat de achtvoudig olympisch kampioen eerst meetrainen bij het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz, bevestigt zijn manager aan de boulevardkrant.

Het afscheid van Bolt op het WK atletiek in Londen liep uit op een teleurstelling. Hij moest op 'zijn' 100 meter genoegen nemen met brons. Tot overmaat van ramp viel hij in zijn allerlaatste race, de 4x100 meter, uit met een hamstringblessure.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws