Sneijder: Vind het ontzettend jammer en besef dat het niet terug te draaien is

Sneijder: "Vind het ontzettend jammer en besef dat het niet terug te draaien is"

16-08-2017 08:09
30

Wesley Sneijder constateert dat 'het pure uit het voetbal is verdwenen'. De middenvelder van Nice en Oranje vindt het jammer dat er binnen het voetbal en de speler zelf zaken veranderen die de sport niet ten goede komen.

Sneijder ziet de 'tien' uit het voetbal verdwijnen, het gras plaatsmaken voor kunstgras en merkt ook een mentaliteitsverandering. "Kijk alleen al naar Oranje en dan niet eens het Nederlands elftal van zo heel erg lang geleden", zegt Sneijder in een interview in Voetbal International. "Als wij in pakweg 2010 ergens naartoe vlogen, was het niet de vraag óf we zouden winnen, maar alleen met hoeveel. De tegenstander mocht kiezen: 1-0,2-0,3-0, ze moesten het maar zeggen. Alles klopte in die tijd, we hadden een perfecte mix van jong en oud die maar een doel voor ogen hadden. Nu is dat allemaal verdwenen met de tijd."

"Het is een mentaliteitsverandering die langzaam erin is geslopen", vervolgt Sneijder. "Álles verandert in het dagelijks leven ook al zo snel. De maatschappij wordt steeds individualistischer. Ik noemde net al die social media. Maar wat nou social? Juist door dat hele mobieletelefoongebeuren zijn er nauwelijks nog echt sociale contacten meer. De jeugd kijkt alleen maar naar een schermpje. Vroeger werd je gedwongen te kaarten, had je tenminste contact. Nu doen die gasten andere spelletjes. Ik veroordeel het niet, ik constateer het alleen maar. Maar ik vind het wel ontzettend jammer en besef dat het niet meer is terug te draaien. We zullen ermee moeten leren leven."