De Boer noemt Sánchez 'broodvoetballer': Hij kijkt daar heel anders naar

De Boer noemt Sánchez 'broodvoetballer': "Hij kijkt daar heel anders naar"

16-08-2017 08:25
67

Dat Davinson Sánchez Ajax wil verlaten voor Tottenham Hotspur kan Ronald de Boer begrijpen. De columnist schrijft in Voetbal International dat de stap financieel te interessant is voor een speler in de situatie van Sánchez.

'In Nederland zijn we geneigd te denken in termen van talentontwikkeling en carrièreplanning', stelt De Boer in het weekblad. 'Op een bijna naïeve en romantische manier. Een jongen als Sánchez kijkt er heel anders naar. Hij is een broodvoetballer die in één klap de financiële toekomst van zijn hele familie in Colombia kan veiligstellen. Los nog van de sportieve vooruitgang als je naar een topclub in de Premier League kan; Sánchez zal vooral financiële afwegingen maken.'

Wedden

Meer odds

'Vanuit zijn perspectief, opgegroeid onder heel andere omstandigheden dan wijzelf, valt dat nog te begrijpen ook. Het gaat om steeds extremere bedragen, op de achtergrond stippelen zaakwaarnemers een tactiek uit en intussen moet de speler zijn hoofd koel zien te houden', aldus De Boer. Woensdag werd bekend dat Sánchez persoonlijk akkoord is met Tottenham Hotspur, maar dat Ajax en de Engelse club nog mijlenver uit elkaar liggen.