Jansen (links) met Henrik Larsson

Ajax kan meeprofiteren van Neymar-deal: Gold eerder voor Figo, Bale en Pogba

Ajax kan meeprofiteren van Neymar-deal: "Gold eerder voor Figo, Bale en Pogba"

16-08-2017 13:14
68

Volgens voetbalmakelaar Rob Jansen (links op de foto) kan Ajax meeprofiteren van de recordtransfer van Neymar. Nu Paris Saint-Germain 222 miljoen euro heeft betaald voor Neymar, kan Ajax het zich veroorloven om vijftig miljoen euro voor spelers als Davinson Sánchez te vragen, aldus Jansen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"De transfer van Neymar is een nieuwe marker. Zoals dat eerder gold voor Figo, Bale en Pogba. Daardoor krijg je die idiote bedragen." Hierdoor is de vijftig miljoen voor Sánchez ineens een marktconform bedrag, meent Jansen. "Of iemand zo'n bedrag waard is, vind ik niet zo relevant. Toen Cruijff in de jaren zeventig voor 6 miljoen gulden naar Barcelona ging, werden er Kamervragen over gesteld. Dat blijft een oneindige discussie."

Wedden

Meer odds

Sportmarketeer Chris Woerts mengt zich in die discussie. Volgens Woerts hebben de Arabische eigenaars van PSG groot gelijk door 222 miljoen voor Neymar neer te leggen. "Als een sjeik een boot van 400 miljoen koopt, zegt iedereen: moet hij zelf weten. Als een sjeik een voetballer koopt van 222 miljoen euro, is de wereld te klein. Terwijl er meer mensen genieten van die speler dan van die boot."

Lees ook: Sánchez-deal 'peanuts' voor Spurs: "In Nederland steken we altijd snel vinger op"