Sánchez-deal 'peanuts' voor Spurs: In Nederland steken we altijd snel vinger op

Sánchez-deal 'peanuts' voor Spurs: "In Nederland steken we altijd snel vinger op"

16-08-2017 07:36
20

Sportmarketeer Chris Woerts snapt de verontwaardiging over de explosieve stijging van de transfersommen niet helemaal. Volgens hem valt het makkelijk te verklaren waarom er met zoveel miljoenen gestrooid wordt, bijvoorbeeld voor Davinson Sánchez.

"In Nederland steken we altijd snel onze vinger op", zegt Woerts in het Algemeen Dagblad. "Zo van: dat kan toch allemaal niet? Maar in het grotere geheel is er wel een verklaring voor. Neem Sánchez: een grote club schrijft zo'n transfer af over een paar jaar. Dan betalen ze tien miljoen per jaar. Peanuts als je dat ziet in het licht van de begroting van Engelse clubs."

"De Europese markt is een wereldmarkt geworden", vervolgt Woerts. "Spaanse en Engelse clubs verkopen hun product via tv-gelden aan Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Er is ander en meer geld in omloop. Een nieuwe standaard. En in die nieuwe standaard is 40 à 50 miljoen voor een speler als Sánchez dus wel uit te leggen en te verklaren. De markt bepaalt dat hij het waard is."