'Bosz slaat grote slag: Duitse rechtsback op weg naar Borussia Dortmund'

'Bosz slaat grote slag: Duitse rechtsback op weg naar Borussia Dortmund'

16-08-2017 19:08
4

Peter Bosz staat op het punt de vijfde zomerversterking te verwelkomen bij Borussia Dortmund. Jeremy Toljan komt zo goed als zeker over van TSG Hoffenheim.

Dat meldt BILD woensdagavond. Dortmund betaalt een slordige vijf miljoen euro voor Toljan, die wordt gehaald als rechtsback. Op die positie had Bosz weinig keus door de blessuregevoeligheid van Lukasz Piszczek en het feit dat Felix Passlack (19) en Erik Durm (25) bij een goed bod mogen vertrekken.

Bij Hoffenheim schippert Toljan tussen bank en basis, maar staat hij te boek als een groot talent. Hij weigert echter zijn aflopende contract te verlengen. Dat verklaart de relatief lage transfersom. De jeugdinternational van Duitsland wordt waarschijnlijk voor het weekend gepresenteerd door Dortmund.

Dortmund slaat een grote slag met de komst van Toljan, omdat ook Bayern München, Tottenham Hotspur en Juventus in hem geïnteresseerd waren. Hij is na Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach) en Maximilian Philipp (SC Freiburg) de derde Duitse jeugdinternational die deze zomer tekent bij de club van Bosz.