'Leicester raakt geïnspireerd door Koeman-transfer en houdt vast aan vraagprijs'

'Leicester raakt geïnspireerd door Koeman-transfer en houdt vast aan vraagprijs'

16-08-2017 23:26
4

De kans dat Riyad Mahrez deze zomer bij Leicester City vertrekt, probeert de Premier League-club zo beperkt mogelijk te houden. De clubleiding houdt vast aan de vraagprijs van vijftig miljoen euro voor de aanvaller, die geruime tijd werd begeerd door AS Roma. Dat meldt The Telegraph.

Mahrez heeft aangegeven te willen vertrekken bij Leicester, waar hij het idee heeft klaar te zijn. In het kampioensjaar van Leicester City werd de Algerijn verkozen tot beste speler van de Premier League. Het jaar daarop (afgelopen seizoen) verliep echter minder voortvarend voor zowel Leicester als Mahrez, maar de interesse van AS Roma bleef.

De Italiaanse topclub was lang in de race voor Mahrez, maar na drie geweigerde aanbiedingen zijn de Romeinen inmiddels doorgeschakeld naar andere opties. Eerder werd Ajax-middenvelder Hakim Ziyech genoemd, maar nu zou Oranje-international en speler van Spartak Moskou Quincy Promes in beeld zijn in Rome.

Net als Mahrez laat Leicester ook Danny Drinkwater niet zomaar gaan. De middenvelder staat in de belangstelling van landskampioen Chelsea, dat vijftien miljoen euro voor de Brit heeft geboden. Leicester zou minimaal dertig miljoen willen vangen voor de eenmalig international. De hoge transfersommen baseert Leicester onder meer op de transfer van Gylfi Sigurdsson naar Everton. Laatstgenoemde betaalde naar verluidt vijftig miljoen euro aan Swansea City voor de middenvelder.