Barça-malheur houdt aan: na Neymar-verlies en El Clásico valt nu Suarez weg

Barça-malheur houdt aan: na Neymar-verlies en El Clásico valt nu Suarez weg

17-08-2017 15:05
56

Het is op z'n zachtst gezegd nog niet de zomer van FC Barcelona. Na het verlies van Neymar en de vernedering door Real Madrid is nu Luis Suarez lang uitgeschakeld.

De Uruguayaanse spits staat tenminste vier weken buitenspel door een knieblessure die hij woensdag in El Clásico opliep. Dat melden de Uruguayaanse voetbalbond en Barcelona donderdag. Suarez mist derhalve ook de WK-kwalificatiewedstrijden van zijn land, later deze maand en begin september. Uruguay treft daarin Argentinië en Paraguay.

Wedden

Meer odds

Opvallend is overigens dat Barcelona het op vier weken afwezigheid houdt en Uruguay vijf weken opschrijft. Het is hoe dan ook duidelijk dat Suarez de wedstrijden tegen Real Betis, Alavés, Espanyol en mogelijk ook het duel met Getafe mist. Of hij op tijd fit is voor de start van de Champions League is dus nog maar de vraag.

De spoeling in de Barça-voorhoede wordt dunner en dunner. Trainer Ernesto Valverde zou Lionel Messi nu centraal kunnen zetten of kiezen voor reserve Paco Alcacer. Op de transfermarkt zijn de Catalanen druk bezig Ousmane Dembele en Philippe Coutinho naar Camp Nou te halen.