'Ajax-RvC floot Overmars terug na bijna-akkoord: Sánchez-kamp kookte van woede'

'Ajax-RvC floot Overmars terug na bijna-akkoord: Sánchez-kamp kookte van woede'

18-08-2017 06:38
65

De onderhandelingen tussen Ajax en Davinson Sánchez hebben de voorbereiding bij de Amsterdammers op het duel met Rosenborg (0-1 verlies) ernstig verstoord. In De Telegraaf is een korte reconstructie te lezen van de moeizame gesprekken over de Colombiaan met Tottenham Hotspur.

Volgens de ochtendkrant was directeur spelerszaken Marc Overmars op details na akkoord met Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy, maar werd hij teruggefloten door de raad van commissarissen van Ajax. Spurs was daar geïrriteerd over en besloot naar de Engelse pers te lekken dat Overmars akkoord was gegaan met het voorstel van Spurs. Ondertussen was het kamp-Sánchez woest en verboden de volgens De Telegraaf acht zaakwaarnemers van de Colombiaan hem om op de bank plaats te nemen tegen Rosenborg.

Vrijdag wordt de verdediger in Londen verwacht om zijn transfer af te ronden nu er een akkoord ligt tussen Ajax en Spurs. Levy gaat 35 miljoen euro plus 10 miljoen euro overmaken naar Overmars. Dat bedrag - 45 miljoen euro bij elkaar opgeteld - ligt vijf miljoen hoger dan het openingsbod van Tottenham van vorige week. Dat zorgde al voor zoveel onrust bij Sánchez dat de Colombiaan er ook tegen Heracles Almelo niet bij was.

Lees ook: 'Explosiegevaar Ajax: alle belangrijke spelers denken aan vertrek na loze belofte'