Van Bommel pakt Eredivisie-probleem 'bij de kop': Het is de hoogste tijd

Van Bommel pakt Eredivisie-probleem 'bij de kop': "Het is de hoogste tijd"

19-08-2017 07:15
31

Ruud Gullit, Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Arjen Robben zijn helemaal klaar met het kunstgras in Nederland. De vier (voormalig) Oranje-captains hebben zich opgeworpen als 'aanvoerders' van een initiatief, dat een einde moet maken aan kunstgrasvelden bij de Eredivisie-clubs. Middels een groot pamflet roepen ze alle clubs, de KNVB en de Eredivisie CV op om een oplossing te vinden.

"Voor amateurs en de wat minder getalenteerde jeugd is het prima. Maar vanaf de B- en A-jeugd zou elk toptalent eigenlijk op natuurgras moeten spelen", zegt Mark van Bommel in het Algemeen Dagblad. "Dat het een financieel verhaal is, snappen wij natuurlijk ook wel. Juist daarom hopen we ook dat dit initiatief een stevige duw geeft in de goede richting. Solidariteit is belangrijk. De clubs moeten elkaar helpen."

Een herverdeling van het televisiegeld zou tot een oplossing moeten leiden. Van dat bedrag moet een 'veldenpot' ervoor zorgen dat elke Eredivisie-club jaarlijks een goed veld kan onderhouden. Volgens Gullit moet iedereen water bij de wijn doen. "De topclubs dus zeker ook. Voor Ajax of PSV is een ton in euro's iets heel anders dan voor Excelsior of Sparta.''

Van Bommel denkt dat het initiatief een succes gaat worden. "Volgens mij is het eigenlijk niet eens een discussie. Iedereen snapt dat we er zo snel mogelijk van af moeten. Het is alleen de hoogste tijd voor concrete actie. Pak samen het probleem bij de kop. Dat zijn al die clubbestuurders, directeuren en de KNVB verplicht aan het hele Nederlandse voetbal."

Lees ook: 'Drie á vier jongens willen niet naar ons komen vanwege kunstgras'

No Poll