Bosz en indrukwekkend Dortmund rekenen af met Jonker; mijlpaal Van Drongelen

Bosz en indrukwekkend Dortmund rekenen af met Jonker; mijlpaal Van Drongelen

19-08-2017 17:22
7

Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz heeft zaterdag een droomdebuut beleefd in de Bundesliga. Zijn club won met 3-0 bij het VfL Wolfsburg van Andries Jonker. 

Het uitduel met Wolfsburg, dat vorig seizoen ternauwernood ontsnapte aan degradatie, begon uitstekend voor Bosz en zijn team. Binnen 27 minuten scoorde BVB twee keer. Wonderkind Christian Pulisic maakte de eerste goal en Marc Bartra tekende voor de 2-0. De Spaanse verdediger krulde fantastisch binnen.

Dortmund voetbalde uitstekend. Goalgetter Pierre-Emerick Aubameyang besliste de eenzijdige wedstrijd na een uur spelen definitief door op aangeven van Pulisic de 0-3 te maken. Bij Wolfsburg stond Riechedly Bazoer aan de aftrap. Hij werd na een uur gewisseld door Jonker. Paul Verhaegh maakte zijn competitiedebuut, Jeffrey Bruma ontbrak vanwege een blessure.  

Bij Hamburger SV (1-0 winst op FC Ausburg) mocht de achttienjarige Rick van Drongelen onmiddellijk in de basis beginnen. Nooit eerder kreeg een Nederlander op zo'n jonge leeftijd speeltijd in de Bundesliga. Bij TSG Hoffenheim behoorde Justin Hoogma niet tot de wedstrijdselectie. Zijn club won in eigen huis met 1-0 van Werder Bremen. 

Hertha BSC opende het seizoen met een 2-0 thuiszege op het gepromoveerde VfB Stuttgart. Karim Rekik speelde negentig minuten mee. Vrijdagavond won regerend kampioen Bayern München met 3-1 van Bayer Leverkusen

Uitslag
FSV Mainz - Hannover 96 0-1

No Poll