Update: Trainer bevestigt aanstaande transfer Van der Wiel: Grote clubs

Update: Trainer bevestigt aanstaande transfer Van der Wiel: "Grote clubs"

19-08-2017 21:44
20

Gregory van der Wiel gaat de deur in Turkije achter zich dicht trekken. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport neemt Cagliari de 29-jarige Nederlander op huurbasis over van Fenerbahçe.

Cagliari betaalt in eerste instantie een miljoen euro voor Van der Wiel, die in Istanbul op een zijspoor was beland. De Serie A-club heeft ook een optie tot koop bedongen. Als die optie wordt gelicht moet nog eens een miljoen worden overgemaakt naar Fenerbahçe.

Van der Wiel kwam het voorbije seizoen onder trainer Dick Advocaat slechts elf keer in actie bij Fenerbahçe. Dat kwam mede doordat hij tijdelijk uit de selectie werd gezet. Ook deze jaargang leek de rechtsback niet veel zicht op speeltijd te hebben. Hij werd eerder onder meer in verband gebracht met het Crystal Palace van Frank de Boer.

Fenerbahçe nam Van der Wiel in 2016 over van Paris Saint-Germain, waar hij vier seizoenen actief was. De 46-voudig Oranje-international doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Na onder meer twee landstitels en twee KNVB Bekers vertrok hij naar Parijs.

Update 21.44: Trainer Massimo Rastelli, de trainer van Cagliari, heeft zaterdagavond bevestigd dat zijn club inderdaad bezig is met de komst van Van der Wiel. De onderhandelingen over de Nederlandse back zouden al bijna zijn afgerond. "Hij is een speler die bij grote clubs heeft gespeeld. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij ons naar een hoger niveau tillen", aldus de coach. Cagliari verloor met 3-0 bij regerend kampioen Juve.