Sneijder krijgt onvoldoende van Franse kranten na debuut: 'Wel de klasse'

Sneijder krijgt onvoldoende van Franse kranten na debuut: 'Wel de klasse'

20-08-2017 09:41
23

Wesley Sneijder debuteerde zaterdag met een 2-0 zege op Guingamp voor OGC Nice. De Nederlandse spelmaker kon zijn stempel echter nog niet drukken, oordelen de Franse kranten.

L'Equipe en Nice Matin beoordelen het optreden van Sneijder met een onvoldoende. De Oranje-international krijgt een vijf, maar liet bij vlagen wel een glimp van zijn mogelijkheden zien. 'Wel de klasse, maar hij spaarde zich', schrijft L'Equipe. 'Nog niet honderd procent in vorm, maar veelbelovend', voegt Nice Matin daar aan toe.

Sneijder was zelf te spreken over zijn debuut. "Ik haalde plezier uit het spelen aan de linkerflank", laat de 33-jarige middenvelder weten. "Mijn teamgenoten zorgden ervoor dat ik goed kon renderen. Het is niet moeilijk om mij aan te passen."

Ook trainer Lucien Favre was tevreden. "We hadden niet verwacht dat Wesley 85 minuten zou kunnen spelen. Hij was belangrijk in het positiespel, actief aan de bal en was vaak aanspeelbaar. Voor een eerste wedstrijd ben ik zeker tevreden", aldus de Zwitser. "Hij voegt iets toe aan ons spel."