'Brenet is basisplek kwijt bij PSV, ook De Jong buiten de basis gelaten'

'Brenet is basisplek kwijt bij PSV, ook De Jong buiten de basis gelaten'

20-08-2017 10:13
52

PSV-back Joshua Brenet lijkt het vertrouwen van trainer Phillip Cocu kwijt te zijn. De linksback werd tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen AZ na een half uur al gewisseld en zit zondagmiddag tegen NAC waarschijnlijk op de bank.

Volgens het Eindhovens Dagblad mag de twintigjarige Kenneth Paal, tegen AZ nog de vervanger van Brenet, het nu vanaf de aftrap proberen. Verder stelt Cocu vermoedelijk dezelfde tien spelers op als in de eerste speelronde. Het betekent dat de begeerde Nicolas Isimat-Mirin en Daniel Schwaab nog steeds samen het centrale duo vormen, hoewel aanwinst Derrick Luckassen terugkeert van een schorsing.

Ook voorin wordt er door Cocu niet gesleuteld. Jürgen Locadia krijgt dus wederom de voorkeur boven Luuk de Jong. Op het middenveld is Gastón Pereiro wederom de nummer tien van dienst. De Uruguayaan wordt geflankeerd door Marco van Ginkel en Jorrit Hendrix.

PSV neemt het zondagmiddag in Breda op tegen promovendus NAC. Om 16.45 gaat de bal rollen in het Rat Verlegh Stadion.

De vermoedelijke PSV-opstelling: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Schwaab, Paal; Van Ginkel, Pereiro, Hendrix; Lozano, Locadia, Bergwijn.