Goed nieuws voor Oranje en Advocaat: 'Misschien was het even genoeg'

Goed nieuws voor Oranje en Advocaat: 'Misschien was het even genoeg'

20-08-2017 14:14
18

Goed nieuws voor Dick Advocaat: de blessure van Arjen Robben valt mee. De aanvaller van Bayern München verliet zaterdag het veld met klachten aan zijn bovenbeen, maar is niet geblesseerd.

"Het was uit voorzorg. We waren veel aan het schieten en op een gegeven moment was het genoeg", zegt hij geruststellend tegen de NOS. "Je moet gewoon opletten. Ik heb de afgelopen weken goed kunnen trainen en ook de wedstrijden zijn goed gegaan. Misschien was het gewoon even genoeg. Volgende week gaan we gewoon weer verder."

Robben focust zich op Bayern, maar is in zijn achterhoofd ook bezig met het Nederlands elftal. Over elf dagen speelt Oranje de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Frankrijk. "Ik ben altijd bezig met Oranje. Ik ben nu bij Bayern, dus dan focus ik me hierop. In je achterhoofd weet je wat er komt. Of ik ons daar zie winnen? We hebben zeker een kans. Je moet wel realistisch zijn, want we spelen tegen een goede ploeg. Zij kunnen drie ploegen opstellen, dat kunnen wij niet."

Bondscoach Advocaat besloot Robin van Persie in zijn voorselectie op te nemen. De 34-jarige routinier van Fenerbahçe ontbrak iets minder dan twee jaar bij de nationale ploeg. Advocaat lijkt te zweren bij routine. Robben: "De trainer zal ongetwijfeld een plan hebben. Ik heb het daar nog niet met Advocaat over gehad. Een tijdje terug sprak ik hem, maar dat ging meer over hoe ik er fysiek voor stond."