Gullit haalt uit naar Conte: 'Zoiets doe je niet. Dit is een fout van hem'

Gullit haalt uit naar Conte: 'Zoiets doe je niet. Dit is een fout van hem'

21-08-2017 19:38
12

Ruud Gullit wijst Chelsea-manager Antonio Conte als schuldige aan in de ontspoorde situatie met Diego Costa. De coach had nooit het smsje mogen sturen naar de spits, vindt de oud-manager van Chelsea.

De verbannen Costa is niet meer welkom bij Chelsea en heeft knallende ruzie met Conte, die de spits vorige week nog hard uitlachte na een interview. "Het is raar dat je aan het einde van het seizoen te horen krijgt dat je niet meer welkom bent, en nu traint hij ergens in Brazilië. Dat is niet goed voor Costa, niet voor de club, niet voor wie dan ook."

"Het was niet wijs van Conte om dat op deze manier te doen", vervolgt Gullit tegen de BBC over het smsje met de vertrekmededeling, gericht aan Costa. "Zoiets die je niet. Ik denk dat het een fout van Conte is en ik hoop dat hij ervan heeft geleerd. Hij heeft nog altijd de kans om er iets aan te doen. Zeg: het spijt me dat ik het zo gedaan heb, kom terug en we kunnen praten."

"Je moet elkaar zien, face-to-face", vervolgt de assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. "Je hoeft elkaar niet te mogen, maar je moet elkaar wel respecteren. Als hij niet wil terugkeren moet je uitvinden wat de beste oplossing is voor de club", aldus Gullit.