ADO en Roda moeten KNVB-oordeel afwachten; promotie Fortuna, VVV en Almere

ADO en Roda moeten KNVB-oordeel afwachten; promotie Fortuna, VVV en Almere

22-08-2017 11:39
32

De licentiecommissie van de KNVB heeft dinsdagochtend de nieuwe categorie-indelingen gemaakt. De voetbalbond heeft Roda JC en ADO Den Haag opmerkelijk genoeg niet in een categorie ondergebracht.

'De definitieve besluitvorming vanuit de licentiecommissie met betrekking tot beide clubs volgt op een later moment', laat de KNVB weten via de eigen website. Beide clubs hebben te maken met een onzekere financiële situatie. ADO Den Haag, waar de Chinese eigenaar Hui Wang onlangs is teruggetreden, kreeg voor aanvang van het seizoen geen licentie, omdat de begroting niet werd goedgekeurd. Roda JC heeft geen toegang tot de noodzakelijke miljoenen van eigenaar Aleksei Korotaev, die in Dubai in de gevangenis zit.

ADO en Roda belanden mogelijk in Categorie 1, die momenteel door geen enkele Nederlandse profclub bevolkt is. Fortuna Sittard heeft deze categorie juist verlaten: de Limburgers zijn inmiddels gepromoveerd naar Categorie 2. Almere City en VVV-Venlo hebben ook promotie gemaakt en zijn nu ingedeeld in Categorie 3.