'Ik heb begrip voor de situatie, maar ik vond het niet oké wat Bazoer deed'

'Ik heb begrip voor de situatie, maar ik vond het niet oké wat Bazoer deed'

23-08-2017 08:50
40

Bondscoach Art Langeler heeft Riechedly Bazoer wederom niet opgeroepen voor Jong Oranje. Aanleiding is zijn eerdere weigering in maart voor de duels met Jong Finland en Jong Oostenrijk.

Bazoer werd opgeroepen, maar had met VfL Wolfsburg net een nieuwe club gevonden. Onder trainer Andries Jonker wilde hij zich bewijzen en niet het risico lopen om geblesseerd te raken. Dat viel verkeerd bij Langeler. "Jong Oranje is er niet alleen als het de spelers uitkomt", zegt hij in Voetbal International.

"Uiteindelijk belde hij af. Natuurlijk heb je begrip voor de situatie van een speler bij zijn club, maar ik vond het niet oké. Ik heb gezegd dat ik respect heb voor zijn keuze maar dat ik er wel rekening mee zou houden bij een eventuele nieuwe selectie. Hij is vervolgens niet geselecteerd voor een tweedaagse en ik heb hem nu niet opgeroepen voor de duels met Engeland en Schotland."

Dat wil niet zeggen dat Bazoer helemaal niet meer in aanmerking komt voor Jong Oranje. "Zeker niet. Na deze twee duels wordt Riechedly weer opgenomen in de potential-lijst. In september ga ik bij hem op bezoek en kijken we hoe hij erin staat. Wat mij betreft is een selectie daarna weer mogelijk, uiteraard afhankelijk van vorm en keuzes, het barst van de talentvolle middenvelders in deze lichting."