Ajax kaapt De Jong weg: Het is jammer dat Siem niet hierheen komt

Ajax kaapt De Jong weg: "Het is jammer dat Siem niet hierheen komt"

23-08-2017 10:11
80

Ajax zit Jaap Stam dwars in de strijd om Siem de Jong. De aanvallende middenvelder van Newcastle United, die op korte termijn wordt gepresenteerd in Amsterdam, kon ook naar Reading. Dat meldt Voetbal International.

De leiding van de Championship-club dacht De Jong zo goed als binnen te hebben met een driejarig contract. Tot Ajax tussenbeide kwam. De Amsterdamse club opende volgens VI maandag de gesprekken met zaakwaarnemer Louis Laros over een terugkeer van De Jong bij Ajax. Vervolgens ging het snel.

"Het is jammer dat Siem niet naar Reading komt", reageert Stam, manager van The Royals. "We hebben ons best gedaan hem hierheen te halen, maar uiteindelijk is het de speler zelf die beslist waar zijn toekomst ligt. Ik gun Siem en Ajax het beste."

De Jong (28) moet de ervaren kartrekker worden bij Ajax, waar hij tien jaar geleden debuteerde. In de Eredivisie won de zesvoudig Oranje-international onder meer vier landstitels met de Amsterdamse grootmacht. Na de vierde titel, in 2014, koos De Jong voor een transfer naar de Premier League. Bij Newcastle kwam hij nooit uit de verf.