'NEC-spits richting Engeland: akkoord over bedrag, deal bijna rond'

'NEC-spits richting Engeland: akkoord over bedrag, deal bijna rond'

23-08-2017 14:59
27

NEC raakt Jay-Roy Grot definitief kwijt aan Leeds United. Woensdag was de jonge spits afwezig op de training in Nijmegen. NEC heeft met Leeds United een akkoord bereikt over een transfersom, weet onder meer de Gelderlander. 

Wanneer de negentienjarige Grot een medische keuring doorstaat in Engeland, signeert hij een meerjarig contract bij de Championship-formatie. Wat The Whites betalen voor de tiener, is onbekend. Grot heeft bij het gedegradeerde NEC een contract tot de zomer van 2018. 

Vorig seizoen kwam Grot in de Eredivisie tot twintig duels. Daarin scoorde hij vijf keer. De aanvaller werd al langere tijd gelinkt aan een vertrek uit het Goffertstadion. NEC raakte in de afgelopen maanden al diverse spelers kwijt. Onder meer Dario Dumić (FC Utrecht), Julian von Haacke (SV Darmstadt) en Mihai Roman (Universitatea Craiova) verkasten. 

Trainer Adri Bogers kreeg daar spelers als Jari Schuurman (gehuurd van Feyenoord), Anass Achahbar (gehuurd van PEC Zwolle) en Kevin Jansen (ADO Den Haag) voor terug.