Deelnemersveld Champions League compleet: loodzware loting dreigt voor Feyenoord

Deelnemersveld Champions League compleet: loodzware loting dreigt voor Feyenoord

23-08-2017 22:45
160

Na de vijf kwalificatieduels van woensdagavond zijn alle 34 geplaatste teams voor het hoofdtoernooi van de Champions League bekend. Liverpool, Sporting Portugal, APOEL Nicosia, Qarabag en CSKA Moskou voegden zich bij een select gezelschap. Donderdag om 18.00 uur staat de loting voor de groepsfase op het programma. 

De enige deelnemer uit de Eredivisie is zoals bekend Feyenoord. De landskampioen bevindt zich in pot 4. Dat betekent dat de Rotterdammers in het ergste geval drie absolute topteams kunnen treffen. Pot 1 bevat vooral landskampioenen en in pot 2 en 3 bevinden zich onder meer FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester City, SSC Napoli, Tottenham Hotspur en AS Roma. 

Een primeur in de groepsfase van de Champions League is de deelname van vijf ploegen uit Engeland. Kampioen Chelsea, Spurs en Manchester City plaatsten zich afgelopen seizoen via de competitie. Omdat Manchester United aan de haal ging met de Europa League, veroverde de formatie van manager José Mourinho ook een direct ticket. Liverpool plaatste zich woensdag door TSG Hoffenheim met ruime cijfers te kloppen. 

De loting voor de Champions League is donderdag vanaf 18.00 uur live te volgen op VoetbalPrimeur. 

Pot 1
Real Madrid, Bayern München, Chelsea, Juventus, Benfica, AS Monaco, Spartak Moskou, Shakhtar Donetsk

Pot 2
FC Barcelona, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Sevilla, Manchester City, Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United

Pot 3
SSC Napoli, Tottenham Hotspur, FC Basel, Olympiakos, Anderlecht, Liverpool, AS Roma, Besiktas

Pot 4
Feyenoord, Celtic, CSKA Moscou, Sporting Portugal, APOEL Nicosia, Maribor, Qarabag, RB Leipzig