Liverpool walst over Hoffenheim heen en zorgt voor CL-primeur; scorende Dost door

Liverpool walst over Hoffenheim heen en zorgt voor CL-primeur; scorende Dost door

23-08-2017 22:35
39

Liverpool heeft zich woensdagavond met groot machtsvertoon geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Op Anfield werd TSG Hoffenheim met 4-2 geklopt. Vorige week eindigde de heenwedstrijd tussen de Engelsen en de Duitsers in een 2-1 zege voor Liverpool. Ook Sporting Portugal, de club van Bas Dost, gaat deelnemen aan het miljoenenbal. 

The Reds hadden een uitstekende uitgangpositie na de eerdere winst op Hoffenheim, dat afgelopen jaargang op de vierde plaats eindigde in de Bundesliga. De ploeg van Jürgen Klopp begon fantastisch aan de return. Wat heet: binnen 22 minuten stond het 3-0. Emre Can opende de score, miljoenenaankoop Mohamed Salah maakte er snel daarna 2-0 van - na een schot van Georginio Wijnaldum op de paal - en de wedstrijd was definitief beslist toen Can niet veel later zelfs voor de derde Liverpool-treffer tekende. 

Wedden

Meer odds

Kort na die 3-0 deed Hoffenheim in de persoon van Mark Uth (ex-sc Heerenveen) wat terug. De Duitsers wisten dat er na de pauze minstens drie keer moest worden gescoord op Anfield. Het was echter Liverpool dat een doelpunt maakte na rust. Voormalig Hoffenheim-spits Roberto Firmino haalde de trekker over. Sandro Wagner maakte er in de slotfase 4-2 van. 

Liverpool is de vijfde Premier League-club die gaat deelnemen aan de groepsfase van de Champions League, een primeur. Ook Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester City en Europa League-winnaar Manchester United sleepten eerder al een ticket in de wacht. Overigens maakte Justin Hoogma geen deel uit van de Hoffenheim-selectie. 

Ook het Sporting Portugal van Dost mag zich zoals gezegd opmaken voor het miljoenenbal. De Portugese topclub won woensdag met ruime cijfers van Steaua Boekarest: 1-5. De heenwedstrijd was in 0-0 geëindigd. Dost viel na een uur in bij Sporting en tekende voor de vierde treffer. 

Ook CSKA Moskou, APOEL Nicosia (met Boy Waterman en Lorenzo Ebecilio in de basis) en het debuterende Qarabag plaatsten zich voor het hoofdtoernooi. Donderdag volgt de loting voor de groepsfase. Deze is live te volgen op VoetbalPrimeur.