'Heerenveen onderhandelt met Championship-club over miljoenentransfer'

'Heerenveen onderhandelt met Championship-club over miljoenentransfer'

27-08-2017 14:53
6

SC Heerenveen is met Sheffield Wednesday in onderhandeling over een transfer van Joost van Aken. Fansite FeanOnline schrijft dat zondagmiddag. Van Aken ontbrak zaterdagavond bij het duel tussen ADO Den Haag en Heerenveen (0-2), omdat hij bezig is met een mogelijke overstap. 

Vanuit Italië sijpelde het bericht door dat SS Lazio wellicht de nieuwe werkgever van Van Aken (23) zou worden. De Italianen zijn op zoek naar een opvolger voor Wesley Hoedt, die deze week aan Southampton werd verkocht. Trainer Jurgen Streppel ontkende voor de camera van FOX Sports al dat Lazio in de markt is voor Van Aken en de Leeuwarder Courant laat zondag ook weten dat er niets klopt van het gerucht.

FeanOnline heeft in de wandelgangen vernomen dat Sheffield Wednesday de club lijkt te zijn die met Heerenveen in gesprek is over Van Aken. Er zou een bedrag van zo'n vijf miljoen euro gemoeid zijn met de overstap van de verdediger, die in Friesland een contract heeft tot medio 2018. 

Sheffield Wednesday is actief in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Glenn Loovens (33), oud-speler van onder meer Feyenoord, is aanvoerder van The Owls.