De Telegraaf: Ajax ziet na technisch overleg af van terugkeer De Jong

De Telegraaf: Ajax ziet na technisch overleg af van terugkeer De Jong

28-08-2017 16:24
135

Nigel de Jong keert niet terug bij Ajax. Dat is volgens De Telegraaf besloten na overleg binnen de technische staf van de Amsterdammers.

De zaakwaarnemer van De Jong, Rodger Linse, voerde afgelopen weekeinde een tweede gesprek met Ajax. Edwin van der Sar zegde daarin toe een terugkeer van de 32-jarige middenvelder te zullen bespreken. De uitkomst daarvan was niet gunstig voor De Jong. In het technisch overleg maandagochtend werd besloten dat de komst van de 81-voudig international niet nodig is.

Daardoor kan er ook een streep door een middenveld met De Jong, De Jong en De Jong in Amsterdam. Ajax heeft Frenkie de Jong al onder contract staan, terwijl Siem de Jong wel definitief terugkeert op het oude nest. Hij komt over van Newcastle United en tekent voor drie jaar. Mede door die deal, ging er een streep door de naam van zijn naamgenoot.

Nigel de Jong heeft nog een contract tot volgend jaar zomer bij Galatasaray, maar heeft geen toekomst meer in Istanbul. Hij speelde naast Ajax eerder voor Hamburger SV, Manchester City, AC Milan en Los Angeles Galaxy.