'Machtige Mendes opent San Siro-deuren voor El Ghazi, Lille in dubio'

'Machtige Mendes opent San Siro-deuren voor El Ghazi, Lille in dubio'

30-08-2017 10:39
29

Anwar El Ghazi speelt pas sinds begin dit jaar voor OSC Lille, maar mogelijk vertrekt de buitenspeler deze maand alweer. AC Milan overweegt de oud-Ajacied naar San Siro te halen.

Dat meldt de Italiaanse transferwebsite Calciomercato woensdag. De link tussen El Ghazi en AC Milan werd in zijn Ajax-tijd ook voortdurend gelegd. Dat de Rossoneri nu opnieuw geïnteresseerd zijn, is derhalve geen verrassing. Jorge Mendes, de machtige zaakwaarnemer van de aanvaller, heeft bovendien uitstekende contacten in de Italiaanse modestad.

Mendes was onder meer verantwoordelijk voor de transfer van André Silva naar Milaan. Als AC Milan zaken wil doen met Lille, zal het van goede huize moeten komen. Marcelo Bielsa, trainer van de Fransen, is gecharmeerd van El Ghazi. Hij speelde de eerste vier wedstrijden in de Ligue 1 steeds als basisspeler. Voor tenminste tien miljoen euro is Lille bereid om te luisteren. Begin dit jaar betaalde de club zelf ongeveer acht miljoen aan Ajax voor El Ghazi.

Dat Milan bij El Ghazi uitkomt heeft ook te maken met de transfer van Keita Balde (SS Lazio) naar AS Monaco. De aanvaller stond ook op het lijstje van Milan.