Bosz heeft vijfde zomeraanwinst binnen: Dortmund strikt groot Duits talent

Bosz heeft vijfde zomeraanwinst binnen: Dortmund strikt groot Duits talent

30-08-2017 10:51
24

Borussia Dortmund heeft zijn gewenste vleugelverdediger in de knip. De club van trainer Peter Bosz neemt Jeremy Toljan over van TSG 1899 Hoffenheim.

Dat bevestigt de Duitse club woensdag via de officiële kanalen. Toljan werd al weken in verband gebracht met een transfer naar het Signal Iduna Park. Woensdag zijn uiteindelijk alle plooien gladgestreken en werden er handen geschud. Bij Hoffenheim weigerde Toljan zijn contract te verlengen, waardoor de club ook baat had bij een transfer.

Wedden

Meer odds

Duitse media maken melding van een transfersom die rond de vijf miljoen euro ligt, hetgeen alles te maken heeft met de nog kortlopende verbintenis van de Duits jeugdinternational. Ook Bayern München, Tottenham Hotspur en Juventus hadden de naam van Toljan opgeschreven, maar zijn afgetroeft.

Toljan tekent tot medio 2022. "Jeremy kan zowel links als rechts in de verdediging uit de voeten", zegt sportief directeur Michael Zorc op de clubsite. "Hij was een van de spelers die met Duitsland de EK-titel voor spelers onder 21 pakte. Hij is een speler met heel veel potentie."

Met Toljan heeft Dortmund zijn vijfde zomertransfer rond. Mahmoud Dahoud, Ömer Toprak, Maximilian Philipp en Andrey Yarmolenko werden eerder al vastgelegd.