Update: Dikke streep door mogelijke Heerenveen-transfer: 'Die komt niet'

Update: Dikke streep door mogelijke Heerenveen-transfer: 'Die komt niet'

31-08-2017 10:10
18

Een gerucht uit Wales: Swansea City en sc Heerenveen zouden in gesprek zijn over de verhuur van doelman Kristoffer Nordfeldt. HITC Sport heeft dat vernomen van bronnen rondom de Premier League-club. Nordfeldt maakte in 2015 de overstap van Heerenveen naar Wales. 

Sindsdien speelde de Zweedse goalie exact negen officiële duels namens Swansea. Hij houdt voornamelijk de bank warm. Swansea zou bereid zijn om Nordfeldt, die een doorlopend contract heeft, tijdelijk bij een andere ploeg te stallen. De keeper zelf ziet een verhuur ook wel zitten. Met het oog op het WK 2018 in Rusland wil hij in beeld blijven bij de nationale ploeg van Zweden. 

Diverse clubs uit het Championship hebben bij Swansea geïnformeerd naar Nordfeldt en ook Heerenveen is kanshebber om hem in te lijven, weet HITC. De Friese club is mogelijk op zoek naar een doelman omdat zomeraanwinst Warner Hahn voorlopig uit de roulatie is. 

John van Zweden heeft via Twitter gereageerd op het Nordfeldt-gerucht. De voormalig mede-eigenaar van Swansea lijkt meer te weten. 'Nog 1 nachtje slapen. Morgen ben je blij', zegt de Hagenaar. 

Update 31/8 10.10: Een terugkeer van Nordfeldt in het Abe Lenstra Stadion is niet aan de orde. Dat meldt de Leeuwarder Courant donderdag. 'Heerenveen-supporters die rekening houden met de terugkeer van doelman Kristoffer Nordfeldt: die komt er niet.'