Update: PSG reageert verrast op UEFA-onderzoek: 'Altijd transparantie getoond'

Update: PSG reageert verrast op UEFA-onderzoek: 'Altijd transparantie getoond'

01-09-2017 20:35
72

De UEFA gaat een onderzoek instellen naar aanleiding van de recente transferactiviteiten van Paris Saint-Germain. De Europese voetbalbond vertrouwt de grote uitgaven van de Franse club niet en gaat onderzoeken of PSG zich aan de regels van Financial Fair Play heeft gehouden.

Dat heeft de UEFA vrijdag bekendgemaakt. PSG betaalde deze zomer 222 miljoen euro voor Neymar en op de slotdag van de transfermarkt werd ook Kylian Mbappé overgenomen van AS Monaco. Om de Financial Fair Play-regels te omzeilen wordt Mbappé eerst een jaar gehuurd, maar het staat vast dat de aanvaller definitief overgenomen wordt voor een bedrag van naar verluidt 180 miljoen euro. Dat zou hem na Neymar de duurste speler ooit maken.

De recente transferactiviteiten van PSG hebben voor gefronste wenkbrauwen gezorgd bij de UEFA, dat een onderzoek naar de Franse grootmacht heeft gestart. De Europese voetbalbond heeft enkele maanden gereserveerd voor het onderzoek. De UEFA geeft aan dat het de regels van Financial Fair Play heel serieus neemt.

Update 20.35 uur: PSG laat in een statement weten verrast te zijn door de actie van de UEFA. 'Wij hebben ons continu aan de regels van Financial Fair Play gehouden. De club is dan ook vol vertrouwen dat het kan aantonen dat het perfect aan de regels heeft voldaan in het boekjaar 2017/'18. Wij hebben altijd volledige transparantie getoond naar de UEFA en ook nu zullen we weer alle vragen van de bond beantwoorden.'