Boskamp begrijpt euforie niet: Mijn kleindochters tikken die ploeg nog weg

Boskamp begrijpt euforie niet: "Mijn kleindochters tikken die ploeg nog weg"

02-09-2017 11:14
26

België won donderdag het EK-kwalificatieduel met voetbaldwerg Gibraltar met 9-0, maar Johan Boskamp was niet bepaald euforisch na de monsterzege van de Rode Duivels. De analist vindt het maar niets dat zulke landen in de kwalificatie meedoen. 

"Ik vraag me af wie iets heeft aan zo'n wedstrijd tegen Gibraltar. Het heeft zijn charme, zeggen ze dan, maar met topvoetbal heeft het niets te maken. Ik zie veel liever Neymar komen dan Gerard van om de hoek. Ze zouden die landen beter een extra voorronde laten afwerken, want deze ploeg zou ik met mijn kleindochters nog wegtikken", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

Boskamp vindt de euforie rond de Belgische ploeg na het duel van donderdag dan ook onterecht. "De Duivels zijn goed. Heel erg goed zelfs. Maar het is toch maar normaal dat je met 9-0 wint van Gibraltar en eerste wordt in die poule? De top vijf vind ik daarom wat overdreven. Als je Frankrijk - met veel afwezigen - Nederland zag afslachten. Als je Duitsland ziet, Spanje, Argentinië en Brazilië... Dat is nog allemaal ietsje hoger in te schatten."