Barça onthult laat bod bij grote rivaal PSG: Wat is er mis met een PSG-deal?

Barça onthult laat bod bij grote rivaal PSG: "Wat is er mis met een PSG-deal?"

05-09-2017 12:09
26

FC Barcelona heeft bevestigd dat het tijdens de transferperiode een laat bod heeft uitgebracht op Angel Di Maria. De Catalanen waren bereid om over de vete met Paris Saint-Germain heen te stappen om de Argentijn te halen.

Volgens voorzitter Josep Maria Bartomeu was het de wens van trainer Ernesto Valverde om Di Maria naar de club te halen. Het bod is opvallend, daar PSG en Barcelona elkaar niet kunnen luchten of zien na de Neymar-deal. "Maar wat is er mis met een PSG-deal?", vraagt Bartomeu. "Er zijn clubs die op de ene manier handelen en clubs die het ander doet. Als de coach om een speler vraagt, informeren wij, proberen wij te onderhandelen en als de club niet wil verkopen, zoeken we een ander."

Zou Barcelona Di Maria hebben gekocht van PSG, dan zou het mee hebben geholpen aan het verbeteren van de Financial Fair Play-situatie van de Fransen. Daar is Bartomeu het echter niet mee eens. "Nee, want het bod van ons was veel minder dan wat hij voor PSG waard was", vindt de voorzitter in gesprek met Diairo Sport. "Hoe ik dit weet? Ik weet wat zij voor hem betaald hebben, hoe lang zijn contract nog doorliep en wat hij waard was. Ons bod lag daar ver onder."