Ziyech mist cruciale strafschop voor Marokko en wordt meteen gewisseld

05-09-2017 23:02
18

Een ontketende Hakim Ziyech wees Marokko vrijdag nog de weg, maar is dinsdagavond de schlemiel. De Ajacied miste een dure penalty tegen Mali.

Ziyech kreeg in de 72ste minuut dé kans op de 0-1, maar zijn harde penalty in de rechterhoek werd gestopt door doelman Djigui Diarra. Door die misser liet Marokko twee dure punten liggen in Bamoko.

Direct na zijn gemiste strafschop werd Ziyech door bondscoach Hervé Renard gewisseld voor Oussama Tannane, die vervolgens ook een droomkans op de openingstreffer liet liggen. Karim El Ahmadi (Feyenoord) speelde de hele wedstrijd voor Marokko. Mimoun Mahi (FC Groningen) bleef negentig minuten op de bank.

Marokko is de huidige nummer twee in groep C van de Afrikaanse WK-kwalificatiereeks. Ivoorkust, dat eerder op de dinsdag verrassend verloor van Gabon (1-2) blijft koploper met een voorsprong van één punt. Alleen de nummer één in de groep plaatst zich voor het WK in Rusland.