Ik mis de echte wil om te slagen bij veel jongens van Marokkaanse origine

"Ik mis de echte wil om te slagen bij veel jongens van Marokkaanse origine"

06-09-2017 13:36
70

Khalid Sinouh vindt dat Zakaria Labyad tot op heden te weinig uit zijn carrière heeft gehaald. De voormalig doelman is behoorlijk kritisch op de aanvaller van FC Utrecht. Sinouh probeert hem te behoeden voor de fouten die andere Marokkaanse voetballers in het verleden begingen. 

"Ibrahim Afellay, Ismaïl Aissati; ooit ook benoemd als PSV's supertalenten. Weet iemand nog waar ze voetballen? In elk geval niet in de top, volgens mij. Alsof er een soort berusting in hun leven is gekomen, de wetenschap dat ze toch nooit meer hoeven te werken", aldus Sinouh in Voetbal International. 

"Ik mis de echte wil om te slagen bij veel jongens van Marokkaanse origine. Zie je Lionel Messi of Cristiano Ronaldo met overgewicht bij een nieuwe club binnenwandelen, zoals Zakka bij FC Utrecht? Nee, toch?"

"Nogmaals: ik hoop van harte dat Zakka het tegendeel bewijst en dat hij straks wél structureel op hoog niveau presteert. Maar ik denk dat voor voetballen in de top meer nodig is dan alleen plezier hebben." Labyad brak in 2010 door bij PSV en verkaste daarna al snel naar Sporting Portugal. Bij de Portugese topclub flopte de pingelaar. FC Utrecht legde hem begin dit jaar vast. 

Lees ook: Rutten: 'Als ik Ajax, Feyenoord of PSV was, zou ik hem direct halen'