'Arjen en ik begrepen elkaar niet zo goed, maar nu zijn we beste vrienden'

'Arjen en ik begrepen elkaar niet zo goed, maar nu zijn we beste vrienden'

07-09-2017 13:09
28

Franck Ribéry (34) en Arjen Robben (33) spelen sinds 2009 samen bij Bayern München, maar waren niet altijd de beste vrienden. Dat stelt de Fransman zelf.

Ribéry speelde al twee jaar bij Bayern toen Robben overkwam van Real Madrid. In de eerste periode verliep hun relatie met horten en stoten. "Arjen en ik begrepen elkaar niet zo goed op het begin", vertelt Ribéry aan BILD, "maar langzaam maar zeker zijn we beste vrienden geworden."

Omdat ze elkaar zo goed kennen, weet Ribéry dat hij de komende dagen bij Robben niet moet aankomen met de uitslag van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Nederland (4-0). "Ik spreek hem daar liever niet op aan", grijnst Ribéry. "We hebben even kort gelachen toen hij terug was. Ik weet precies wat hij denkt."

Zowel Ribéry als Robben heeft een Bayern-contract dat volgend jaar afloopt. De twee zijn nog altijd de vaste keus van trainer Carlo Ancelotti. Ribéry: "Als de trainer het gevoel heeft dat wij nog waardevol zijn, waarom zou je dan andere spelers nodig hebben?"