Ik heb nee gezegd tegen Manchester City, maar niet tegen Guardiola

"Ik heb nee gezegd tegen Manchester City, maar niet tegen Guardiola"

08-09-2017 11:48
21

Kylian Mbappé heeft vorige week zijn veelbesproken transfer ter waarde van 180 miljoen euro naar Paris Saint-Germain afgerond. Het Franse supertalent kon echter ook vertrekken naar Manchester City, laat hij weten aan L'Équipe.

Mbappé zag een overstap naar The Citizens echter niet zitten, ondanks de aanwezigheid van manager Pep Guardiola, voor wie de achttienjarige aanvaller lovende woorden heeft. "Ik heb nee gezegd tegen Manchester City, maar niet tegen Guardiola. We hebben met elkaar gesproken over voetbal, over tactieken en over hoe hij me wilde gebruiken. Je voelt aan alles dat hij voetbal ademt. Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt en hij kan zijn passie heel goed overbrengen op anderen. Ik houd van dat soort trainers."

Daarnaast laat Mbappé weten dat hij eigenlijk niet van plan was om weg te gaan bij Monaco. "Toen het seizoen eindigde in mei, had ik geen andere optie in mijn hoofd. Toen gebeurde er echter iets waardoor mijn standpunt is veranderd. Ik begrijp dat iedereen wil weten waarom, maar dat zal ik ooit nog uitleggen." Mbappé doelt vermoedelijk op zijn salariseisen waaraan de Monegasken niet konden voldoen.

Lees ook: Wat verdient Mbappé: Franse geldkraan gaat volgend jaar volledig open