Heldenrol Babel bij zwaarbevochten overwinning Besiktas

09-09-2017 18:22
30

Besiktas heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Kardemir Karabükspor. Ryan Babel was de gevierde man bij de Turkse kampioen.

De Nederlander vertolkte tien minuten voor tijd een hoofdrol door vrij voor Karabükspor-doelman Oleksandr Rybka geen fout te maken en de bal beheerst binnen te schieten: 0-1. Dat doelpunt kon Besiktas meer dan goed gebruiken, want de bezoekers hadden het lange tijd heel moeilijk.

Na de rode kaart van Dusko Tosic en de gemiste strafschop van Oguzhan Özyakup kort na rust, leek Besiktas duur puntenverlies te lijden. Dankzij Babel grijpt de ploeg alsnog de leiding in de Turkse competitie, met tien punten. Dat zijn er eentje meer dan Galatasaray, dat zondag nog speelt tegen Antalyaspor. Jeremain Lens werd na een uur gewisseld bij Besiktas.