'Het grote geld regeert, maar we kunnen mooie avonden beleven hier in De Kuip'

'Het grote geld regeert, maar we kunnen mooie avonden beleven hier in De Kuip'

12-09-2017 12:54
22

Jean-Paul van Gastel verheugt zich op zijn rentree in de Champions League. De huidige assistent-trainer van Feyenoord denkt dat De Kuip het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen.

Van Gastel kwam als speler twintig keer uit in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Volgens de voormalige aanvoerder behoren stunts nog tot de mogelijkheden. "Aan het einde van de dag regeert het grote geld, maar dat betekent niet dat wij hier (in De Kuip, red.) geen mooie avonden kunnen beleven", zegt hij in het Feyenoord Magazine.

"Als het publiek erachter staat en de ploeg is die dag echt goed, dan kunnen we van elke tegenstander winnen. Daar ben ik van overtuigd", aldus Van Gastel. "Dat zullen we ook tegen de spelers zeggen. Maar ik ga hen ook vertellen dat ze ervan moeten genieten. Als clubvoetballer is Champions League het hoogst haalbare."

"Ik ben er nog steeds rete-trots op dat ik twintig wedstrijden op dat niveau heb gespeeld en shirts heb met die badge erop", vervolgt Van Gastel. "Onze spelers moeten die shirts later ook vol trots aan hun kinderen kunnen laten zien, net als ik."

"Maar dan wel met een aantal mooie verhalen over legendarische wedstrijden erbij, want we zijn absoluut niet van plan om voor spek en bonen mee te doen. We willen er op sportief gebied het maximale uithalen", besluit de assistent.